Bakslag #blogg100


#blogg100 inlägg 17

Var på uselt humör igår. Trädgårdsspaden, den med spetsigt blad som man gräver med, är borta så jag kan inte prova göra ”våningar” i slänten med gamla gångplattor. Ingen egen cykel att cykla på. Ungar hemma på skollov, det vill säga fler än mig själv att ta hand om. Det mesta av marken är fortfarande frusen så ogräsrensning och hallonupprivning är svårare. För lite plats och för stora krukor för seriös omplantering. Vart och ett ett minimalt problem, om det ens kan kallas problem, men ändock droppar som fick min redan fulla bägare att rinna över.

Det är exet som kommit på den liknelsen. Att ens bägare kan vara så full att minsta lilla grej gör att hela ens vardag pajar. Det här bakslaget är väl kanske en fingervisning om att stressen i bägaren inte sjunkit så mycket som jag har trott, efter de här veckorna med energi, god sömn och handlingskraft. Fortfarande nerverna utanpå.

Idag vaknade jag innan väckarklockan, vid halv åtta-tiden, spelade ett tag och gick sen ut för att göra några fler växtstöd. Det regnade lite och var småruggigt, och hälften av de nya slanor jag tog var av annat träslag och av nån anledning uttorkade i topparna, så det var svårare att få ihop stöden. Tre till blev det ändå, ojämna, fula. Men planen är ju att de ska täckas av sockerärter och luktärter, så vafan. Horde Gardening var det.

Gick sen in och tände en brasa, satt där och fikade lite knäckemacka med ost och läste trädgårdsbok. Fick energi nog för att plantera om lite paprikaplantor, och fortsätta försöket med att knipsa av de långa skrangliga broccoli-, sallats- och brysselkålsplantorna och sätta direkt i jord.

Och sen slog den Stora Tröttheten till. Strax efter två gav jag upp och la mig på sängen för att förhoppningsvis sova en stund. Vaknade av larmet efter nån halvtimme, låg kvar i semi-dvala ytterligare trekvart eller så, sen fick jag vackert släpa mig upp och fixa nån sorts käk åt mig och yngre avkomman. Migränkänning dessutom så det fick bli en Ignorin till förrätt.

Bara att gilla läget nu då. Hejdå Jorden, hej Azeroth.

29 mars växtstöd

29 mars brasa

29 mars sallad

29 mars tomat