Om Mehazael

Marcus ”Mehazael” Myhr 

Hej! Kul att du är här! Jag heter Marcus Myhr, är snart fyrtio år (gaaaah! huuur!!!?) och bor i Falun med mina två barn och mitt ex (jo, det är sant, vi bor fortfarande i samma hus). Jag har provat på rätt många yrken i livet – vad sägs om omsorgsassistent, mediepedagog och frilansskribent? Mitt fullständiga CV hittar du på LinkedIn. Det jag vill skryta lite extra om här är mina insatser som spelskribent för Level presenterar World of Warcraft, Level presenterar: Esport och MMO, samt Dalarnas Tidningar.

De senaste åren har jag genomgått två för mig avgörande utredningar: En om transsexualitet, och en om ADHD/ADD. Transutredningen har gett mig testosteronbehandling och avlägsnande av bröst – ett par steg som betytt mycket för mig! Nu låter jag och ser ut som en man, mer eller mindre. Mest mer. Jag har också fått en adhd-diagnos och har under ett par år tagit Elvanse, ett lisdexamfetaminpreparat som gjort mig lite lugnare, lite skärptare, lite piggare, men som jag nu har lagt av med på obestämd tid.

En tung erfarenhet av yrkeslivet är det här med utmattningssyndrom. Två gånger har jag kört huvudet i väggen, en gång som fast anställd och en gång som egenföretagare.  Det är ju så, att om man inte fungerar så bra som man tycker att man borde, och inte ser någon egentlig anledning till det, då är det lätt att straffa sig själv. Och det är där grunden till många utmattningssyndrom läggs. Att tro att man måste klara av mer än alla andra, göra allt bättre än alla andra, för att det ska duga i ens egna ögon. När det i själva verket räcker med att vara good enough.

Här på bloggen skriver jag om det som ligger mig närmast: Att hantera kaoset inne i huvudet och utanför, emellanåt om att odla och plantera, hästar och ridning, matlagning, samt någon rad om datorspel. En salig röra som i väl avvägda mått betyder mycket för min sinnesro. Eftersom jag är gamer*, hårdrockare, introvert och ekonörd, så kommer de perspektiven att genomsyra mina inlägg.

Vill du komma i kontakt med mig skickar du ett mail till marcusmyhr80(a)gmail.com, eller skickar ett meddelande genom någon av de sociala mediekanaler jag håller till på (klicka på ikonerna i spalten till höger).

Mycket nöje!

*Gamer är en älskad, hatad, omdiskuterad och svårdefinierad beteckning, men jag definierar den i alla fall så här: Identifierar du dig som en gamer, ja då är du en. (Själv spelar jag ett fåtal datorspel med stor passion, omger mig gärna med prylar, kläder och accessoarer med speltema och gillar att applicera spelmekanik på vardagen.)

Kommentera här!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.