Annonser och reklam

Life by Mehazael är min blogg, och jag står för allt som skrivs här. Framförallt skriver jag det för att det är kul att skriva, och att dela med mig av tankar och tips. Sen vore det skoj om bloggen på ett eller annat sätt kunde finansiera sig själv nån gång. Det betyder att jag använder mig av, eller kanske kommer att använda mig av, annonser, affiliateprogram, produkttester och sponsrade inlägg, OM det passar bloggen och det handlar om sånt jag kan stå för.

Men – oavsett om jag får betalt för ett inlägg eller får gratisprylar att skriva om, publicerar annonser med mera, så ska du som läsare veta vad som är reklam/sponsrat innehåll eller liknande, och vad som inte är det. Du har till och med laglig rätt att få veta. Läs mer om reklam/sponsrat innehåll på bloggar hos Konsumentverket.

För närvarande använder jag företaget Adtraction för att kunna bli affiliate, alltså en person som hjälper företag att skaffa kunder i utbyte mot provision på kundens köp. För mig som privatperson drar Adtraction också skatter och arbetsavgifter.

Annonser

De annonser som syns på sidan är antingen utvalda av WordPress och finns där för att jag ännu inte betalar för bloggverktyget, eller så är det annonser som jag själv lagt dit. Företagslänkarna i högerkanten, till exempel, är några av mina affiliateföretag genom Adtraction.

Annonslänkar

En annonslänk är en annons utan bild, typ. Den brukar ligga i löpande text, och är inte lika lätt att identifiera som just en annons. Då lägger jag en banner i början av inlägget med texten ”Inlägget innehåller annonslänkar till [företagets namn]”. Annars är länkarna där för att jag vill länka till det jag skriver om. Om du som läsare klickar på en annons eller annonslänk på min blogg och sedan köper något från företaget, så får jag provision på köpet.

Produkttest

Om jag får produkter av ett företag som vill att jag skriver om det, eller anlitas för att göra produkttest, då skriver jag t ex ”Det här är ett produkttest i samarbete med X”. Annars är det grejer jag ändå har köpt och vill skriva om.

Sponsrade inlägg

Om jag får ersättning i form av produkter eller pengar för ett inlägg, då skriver jag t ex ”Det här inlägget sponsras av X”. Annars är det helt och hållet min egen idé att skriva just det inlägget.