Mindre söligt fika på skrivbordet #blogg100


#blogg100 inlägg 16

Det kan för all del vara charmigt med brödsmulor och kafferingar på skrivbord. Andras. Inte mitt. Mitt skrivbord ska vara rent och smulfritt. [Här kan man, om man lyssnar noga, höra mig gapskratta hånfullt]. Därför har jag ett särskilt gäng glasunderlägg i trevlig färg på just skrivbordet, för tillfället gröna Pannå från Ikea (jag har en tallrikstablett i samma färg på sängbordet; matchande prylar gör mig lugnare till sinnes).

glasunderlagg

Till mackor och annat smuligt brukar jag ta en assiett, fastän jag ibland nojat över att den där råa kanten på undersidan kommer att skrapa sönder ytskiktet (det är en bordsskiva från Ikea trots allt; använd den som det är tänkt och du kommer ändå paja ytan). Tills jag hittade en alldeles förträfflig fikabricka i melamin eller vad det heter på det för övrigt eminenta StationsCafé i Mora, med avdelade ytor för mugg respektive tilltugg.

serveringsbricka

Den är från Dorre, men jag har inte hittat den till försäljning på nätet nån annanstans än på Önska:s webbutik, och då helt vit (den går dock helt säkert att ernsta på valfritt sätt). Det här mönstret (svart på vitt respektive vitt på svart… eller om det är tvärtom…?) finns på muggar också, men trots idogt sökande på nätet har jag inte lyckats ta reda på vad mönstret kallas och om och i så fall var det går att få tag i muggarna. Hjälp?