Trafikligister enligt Myhran


Jag kör en del bil. Jag vill på intet sätt påstå att jag är den skickligaste bilföraren i landet, ej heller den laglydigaste, eller för den delen den säkraste. Men nog fan är jag helt klart bättre än de flesta på samtliga punkter. Därför har jag här sammanställt en lista på de vanligaste trafikligisterna enligt mig, utan inbördes rangordning. Ha detta med dig nästa gång du framför fordon av ett eller annat slag, så är det mindre risk att jag drabbas av roadrage*.

OBS! Det är inte triangelfordonet på bilden som är med i texten. Eller ja. Lite kanske. Men till dess heder vill jag nämna att även om den helt fräckt tog pole position i korsningen vid Bersgårn** så vek den av vid macken i Bjurs***.

1. Åttiettisten

Spelar ingen roll vilken hastighet som gäller, här hålls 81 km/tim och inget annat. På 110-väg såväl som 80-väg. Även på 70-väg. Och det är fan stört omöjligt att köra om när det blir 90 eller 100 igen för när man väl hinner ikapp – själv kör man förstås lagliga 70 km/tim när det är 70-väg – så är raksträckan slut. LIGISTER!

2. Straxunderisten

När det är 110-väg håller de 115. På 90-väg är det 87. På 70-väg såsas det fram i 68. Dra åt helvete eller sänk till tjugo kilometer under i alla fall så man har möjlighet att köra om utan att behöva bryta mot nån lag eller bli bakist (se punkt 8). LIGISTER!

3. Kurvisten

Kör 10-20 km/tim för fort hela tiden förutom i kurvorna. Då saktar de minsann ner till 10-20 km/tim under för då är det plötsligt jääätteläääskigt att köra fort. Håll era jävla 10-20 kilometer under även på raksträckorna så man kommer förbi och fram. LIGISTER!

4. Rättshaveristen

Kör med sin överdimensionerade husvagn eller sin extrahöga minilastbil eller sin satans traktor i sakta mak mitt i fucking vägen utan minsta förbarmande över kön bakom som växer och växer eftersom det inte går att se förbi fanskapet och de vägrar hålla sig till högerkanten och anser att det räcker med att köra ut i vägrenen endast när den är extra bred och förväntar sig att man ska köra om där trots att det är heldragen linje och mötande trafik och den extra breda vägrenen på sin höjd tillåter omkörning av moped, och dessutom vägrar de stanna på någon av de tusen parkeringsplatserna på sidan av vägen för att släppa förbi folk eftersom de tydligen anser sig ha rätt att strunta i normal jävla anständighet. LIGISTER!

5. Släpisten

Två skotrar? Kåpa och boggi? Fullt flyttlass? Långtradare? Nemas problemas, de kör om i 110 med sitt släp i alla fall. Trots att det är 90-väg. Trots att det är packis eller ösregn. Trots att fordon med släp bara får köra max 80. LIGISTER!

6. Turisten

Här finns två typer:

a) turist av tysk modell – saktar ner till 30 för att fota och titta och peka så fort det dyker upp nån renhop eller nåt annat djur eller nåt fint hus eller vafan som helst. Okej att man lär sakta ner när renstyrena knallar omkring vägen men herreguuud…!

b) turist av takboxtyp – kombi med bakrutan full av väskor och fullstor takbox, ligger och sicksackar 1-2 sekunder bakom i tre mil för att slutligen köra om i högerkurva.

LIGISTER BÄGGEDERA!

7. Cyklister

Observera pluralformen för ensamma cyklister kan väl vara drygt att ha framför sig på mindre och krokigare landsvägar men det går ju över, men så fort de blir fler än en så cyklar de jävlarna i bredd och fortsätter göra det fastän man kommer ikapp med sin bil på den där smala kurviga skogsomslutna jävla landsvägen och inte kan köra om eftersom man då riskerar att köra ihjäl nån av dem, förmodligen båda. Dessutom tror alla cyklister att de har företräde vid övergångsställen precis som fotgängare (vilket de alltså inte har och vilket man bra gärna skulle vilja lära dem den hårda vägen men sånt hamnar man i fängelse för). LIGISTER AV VÄRSTA JÄVLA SORT!!

8. Bakisten

Alla de där som inte kan räkna till tre sekunder. Förihelvete, om jag håller 90 på en 90-väg så ska ni hålla era jävla tre sekunder bakom för det är inte min skyldighet att underlätta för er som tror att ni har så in i bängen bråttom att ni kan bryta mot lagen. Det är visserligen min nacke som ryker om jag måste tvärnita, inte era, men det är ni som får pröjsa. Tänk på det. LIGISTER!


*Jag låter självklart aldrig min vägilska gå ut över andra trafikanter i form av tutande, prejande eller skrikande genom nedvevad ruta. Möjligen pekar jag finger genom rutan lite försynt.

**Bergsgården. Låter sålunda inte som det stavas.

***Bjursås men vem orkar säga hela det ordet.

2 reaktioner till “Trafikligister enligt Myhran

Kommentarer är stängda.