Jag är sen jag är sen jag är sen! #blogg100 1


Anmälde mig till #blogg100 i år också, och självklart hade jag ingen koll på när det skulle börja och förväntade mig möjligen ett mail med startskott, men nu såg jag att det hela startade 1 mars. Såatteh. Jag får väl lov att börja då.

Ifjol skrev jag väl mest om frösådder och pallkragar och hästar och cyklar och annat som försiggick i mitt liv just då. I år har jag ännu inte sått ett enda frö, jag har inte för avsikt att cykla nånstans för tillfället, däremot går jag på både ridskola och travskola. Och pluggar. Jag läser en 25%-kurs i att publicera på webben, både koda hemsidor, styla dem och skriva innehåll. I övrigt är jag sjukskriven på obestämd tid medan jag och psykoterapeuten försöker lista ut hur jag ska tackla livet för att få en dräglig tillvaro med någon form av ekonomi.

Tanken var att skriva mer om adhd/add, Försäkringskassan, Arbetsförmedlingen, arbetslinjen, och andra npf*-relaterade problem jag har. Jo, jag räknar FK, AF och liknande instanser till kategorin ”problem” här, eftersom de är anpassade utifrån en i grunden normalbegåvad, fysiskt och psykiskt frisk, funktionell människa som visat sin duglighet men råkat ha lite otur och åkt på en släng av utbrändhet/cancer/benbrott. Som hjälpinstanser inverteras de till stjälpinstanser för en med mina problem, tyvärr.

Dessutom kommer jag att fortsätta uppdatera om transvårdens framåtskridande både i vårt land och i min kropp (min röst är helt hallabaloo just nu, är både måttligt och omåttligt road av detta för tillfället), eftersom det är uppenbart att många både vill och behöver veta mer.

Nu kör vi!**

 

*npf = neuropsykiatriskt funktionshinder

**En av de mest uttjatade avslutningsfraserna som finns, jag vet. Men orka vara originell.