Konst i Kvadrat 2016


Jag är ingen konstkännare, men…

…jag har kompisar som är konstnärer och jag tycker att de gör fina grejer. Under veckan som gått har det varit Konst i Kvadrat i Falun och Borlänge, och under den sista dagens mittersta timmar pallrade jag mig iväg till Ramhuset i Falun för att beskåda vännen Cecilia Hartatis akvareller (och en akrylmålning).

20161002-konst-i-kvadrat

Det slutade med att jag köpte en av hennes små timglasmålningar, ”The Time and the Forest”. Att det blev just timglaset med skogen beror nog dels på min vurm för bilder på kala träd, dels på att tavlan påminner mycket om grafiken och estetiken i ett av mina favoritspel, Child of Light.

20161002-kik-2

Akvarellen finns också på Instagram, fotograferad och upplagd av konstnären själv, för den som är nyfiken på hur den ser ut.

På vägen till parkeringen såg jag några gula höstlöv som hade nån sorts solhäng på ett stängsel invid banvallen. Det får bli mitt inofficiella och alldeles omålade bidrag till Konst i Kvadrat.

20161002-host