Quornstig kålwok


Okej, jag tänkte prova att lägga upp mina hatfyllda matbloggsrecept här ett tag istället för på originalsidan Lagat med hat. Har du inte läst Lagat med hat förut råder jag dig att göra det illa kvickt så du kan bilda dig en uppfattning, för jag tänker fan inte ta nåt ansvar för vad jag skriver härnäst. Ty när jag lagar mat är jag lika svart i ögonen som Per Morberg, lika åt-helvete-med-regler som Tina Nordström, lika såsilsken som Leif Mannerström (den losern har ingen egen hemsida så här är wikipediaartikeln). Inte en gnutta Ernst så långt ögat kan nå (sorry Ernst, du vet att jag älskar dig men i köket går det bara inte).

 Såatteh här kommer då ett recept som inte alls är så jävla veganskt som jag en gång i tiden trodde eftersom quorn innehåller ägg. Men vafan.

Ingredienser
300 g quornbitar
1… vafanhetere… planta? svartkål eller hälften av bladen på ett savoykålhuvud (men savoykål finns fan inte att få tag i längre; svartkål är en korsning mellansavoykål och grönkål och funkar lika bra)
Ett gäng tomater, jag hade en bautastor och ett par mindre plus några pyttesmå
1/2 grönsaksbuljongtärning
1 dl sweet chilisås
1 dl vatten
Cashewnötter
Olja till stekning
4 portioner jasminris

quornwok-01

Gör så här 
Koka upp vattnet till riset och hetta samtidigt upp olja till sprätt-och-bränn-temperatur i en stekpanna. Följ instruktionerna på risförpackningen (typ häll i riset, vrid ner plattan till låg värme, släng på ett lockhelvete), ställ en timer på 12 minuter. Fräs quornbitar på medelstark värme under tiden riset kokar.

quornwok-02

Samtidigt, och nu jävlar blir det multitasking på hög nivå, skär du tomater och kål i bitar.

quornwok-03

Släng gärna lite av det på golvet bara, gör det för all del. Varför behandla mat med lite respekt, liksom.

quornwok-04

Efter 5 minuters quorn-stekning slänger du i kålbitarna och fortsätter fräsa runt med trägaffeln.

quornwok-05

Efter ytterligare 5 minuter slänger du i tomaterna och fräser runt lite till.

quornwok-06

När timern piper tar du av riset från plattan (såvida det nu inte står nåt annat på din skitförpackning än det gör på min kvalitetsförpackning), häller i chilisås, vatten och buljongtärning i stekpannan och rör runt. Låt det koka tills skriken tystnar. Släng på cashewnötter. Ät.

quornwok-07

Smakfaktor: Hög – Quorn är jävligt gott alltså.
Hatfaktor: Medel – Den här stekpannan alltså. Jag behöver en riktig gjutjärnswok så inte hälften hamnar på spisen varenda jävla gång jag ska steka nåt volumösare än fjösiga köttbullar.