På tåget #blogg100


#blogg100 inlägg 81

Jag sitter på tåget till Stockholm igen. Sist var det trädgårdsmässa på agendan, nu är det  bloggkonferensen BBCON. Hoppas och tror på en kanondag.

Själa tågresan brukar vara ett mål i sig för min del. Även om det oftast slutar med att jag sitter med hårdrock (just nu färdiga Spotify-listan All you need is loud) eller bitpop i lurarna och tittar på den ständigt förunderliga och föränderliga svenska naturen, så innebär tågresor möjligheter.

Med internet och surfplatta kan jag, om andan faller på,skriva, blogga, titta på tv-serier, twittra och sånt, och vill jag gå helt retrohipster så läser jag ett magasin i äktapapper, gärna om trädgård eller styrketräning.

Jag gillar den känslan, att ha två timmar bara med mig själv, utan att bli störd, utan måsten, då jag kan ägna mig åt mitt. En kopp kaffe, mina digitala verktyg eller analoga motsvarigheter, favoritmusik och vilsam utsikt. Sinnebilden av soloprenören (uttryck so jag lärt mig av bloggen Lugnochfin, Louise Stigell), bloggaren och sociala medier-profilen Mehazael.

Och så har jag förlikats med tanken att om det bara blir två timmars stirrande ut genom fönstret, då var det väl det jag behövde mest.

20160527_194050.jpg
Grön skog, grå väg, regnigt tågfönster.