Dåligt väder #blogg100


#blogg100 inlägg 80

Det finns visst dåliga väder. I fel sammanhang blir alla väder dåliga. Så det så. Nu har det varit dåligt väder alldeles för många dagar i rad tycker jag. För jag vill vara på gott humör, gå runt barfota utan att frysa, pyssla i trädgården i kvällssol. MEN DET BARA REGNAR OCH BLÅSER OCH REGNAR ÄNNU MER vafan jag blir så förbannad.

På lördag blir det i alla fall bloggarkonferens, BBCON 2016. Det ska bli skoj. Hoppas jag får rätsida på en och annan tanke kring mitt bloggande, inte minst när det gäller den ekonomiska biten. För helt krasst så är ekonomi rätt högprioriterat i nuläget; dock är också den mentala ekonomin rätt viktig och då kan det vara lite lurigt med den monetära ekonomin.

Spirean på baksidan blommar överdådigt. Den har väl inte så mycket val, med tanke på alla döda och skendöda bitar jag slitit loss från den. Lovecraftbusken blommar också. Den heter förstås inte Lovecraftbuske, men frukterna som blir efter de vattnigt orangea blommorna blir uppsvällda och gröna och svagt prickiga, sen ruttnar de där de sitter och blir bruna och mosiga. Och de påminner mig då alltså om en novell som heter The Color Out of Space där det förekommer onaturligt stora frukter som har obehaglig inverkan på människor som äter dem.

Märkligt nog börjar jag tycka om blommorna. Och själva bladverket är ju snyggt, även om grenarna får vassa småpinnar på sig. Börjar jag påverkas av färgen bortom tid och rum…?

26 maj