Halvvägs genom Vätternrundan #blogg100


#blogg100 inlägg 71

Är nu lite mer än halvvägs genom första momentet i Ica-klassikern, alltså Vätternrundans 300 kilometer. Och allt bara för att min handledare nämnde innan praktiken började att när det blev lite varmare (vi pratades vid i slutet av mars första gången) kunde jag ju cykla dit. Plus att jag sen råkade läsa om Ica-klassikern och såg att den satte igång ungefär samtidigt som praktiken.

Det märks förresten att jag har fått lite cykelvana. Sportcyklar har inte sadel modell fåtölj direkt, men nu börjar sittbenen bli härdade. Däremot måste jag nog fundera lite mer på hur jag ska skona axlar och nacke samt handleder. De styrketräningsövningar Ica tipsar om är mest inriktade på ben och bål, men å andra sidan så märker jag ju att ansträngning av handleder och nacke/axlar lättar ju mer tryck jag har i benen och ju mer jag spänner magen. Kanske ska försöka peta in nåt sånt pass också.

Om nån hade sagt till mig för fem år sen att jag en dag skulle cykla till och från jobb, då hade jag bara garvat. Känns skönt att kunna trycka ner det skrattet i halsen på mig själv och ba ”kolla här då, hah.”

17 maj klassiker cykel