Trött å slut å stel å ont å #blogg100


#blogg100 inlägg 47

Undrar om jag behöver stretcha e fter varje arbetsdag. För SÅ gammal är jag inte att en dag i stallet och en mil på cykel ska förvandla kroppen till en enda hopsnodd stel, ömmande muskel. Eller ja, SÅ illa är det väl inte men stretcha kan ju vara en god idé ändå.

Skruvade om styret på cykeln igår så det blev nån centimeter högre (enda sättet att höja är att flytta en bred metallring, under eller över styret, så det är inte så mycket att lalla med), och jag vet inte om det är det som gett mig en något bättre ställning eller om jag har klurat ut hur jag ska sitta och börjat spänna magmusklerna mer, för jag tror inte jag hade lika ont i sittbenen idag som förra veckan. Tror. Jag lär väl bli varse imorgon.

Men seg är jag. Trots att jag kom i säng extra tidigt igår och kom upp i tid idag och var i tid till stallet och allting. Fast det brukar jag vara när jag kommer hem. Vet inte riktigt vad boten skulle kunna vara. Låta bli att slänga sig på sängen kanske.

Nå. Bristen på energi idag kompenserade jag ju för redan i söndags då jag bände upp lite maskrosrötter och toppdressade en bit mossig gräsmatta. Det ogräsjärn jag har följde med huset (finns fortfarande i handeln, brukar säljas ihop med spade och sån där tregafflad enhandskratta som nog heter kultivator…?), och rekommenderas inte. Det har skumgummi kring handtaget vilket i och för sig är snyggt och ger lite bättre grepp och så, men håller man på ett tag så glider det ner (se bara på bilden, vilken jäkla glidare) och då förlorar man ju massor av kraft.

Vad gäller dressgodset försökte jag hålla mig till ungefär en liter per kvadratmeter, i enlighet med en av de trädgårdsböcker jag har. Möjligen blev det för mycket. Ögonmåttet är bra men kanske en aning skevt. Sen sopade jag ut allt med kvast. Jag tror det blev bättre än att kratta eller räfsa ut det, som jag provade först. Det sjönk ner bättre, liksom. Så får vi se då, hur gräset tar sig eller inte.

Jag behöver tröjor i funktionsmaterial att jobba i. Eftermiddagar i maj är vaaarma.

1 maj maskros

1 maj topdress

3 maj vitsippa