Captain Valborg #blogg100


#blogg100 inlägg 45

Valborg eller inte, vi hade bokat biljetter till Captain America: Civil War klockan majbrasa, så det var bara glöd kvar när vi kom hem. Men vad gör väl det när mitt hjärta stod i brand för Bucky the Winter Soldier *trånande suck* och Cap Am’s bics *suckande trån*.

Eh. Ja. Alltså det var en riktigt trevlig film, bra action och coola moves, och många vändningar i storyn. Fast jag orkar faktiskt inte analysera hela den här Uncle Sam vs United Nations för jag är helt enkelt inte redo för politisk diskussion här på bloggen än. Så på det hela taget en bra film. Lite mer mångfald än Marvel-filmerna haft hittills i hjälteuppsättningen, det var schysst. Och den ställde svåra moraliska frågor. På en väldigt Marvelfilm-mässig nivå förstås. Men ändå. Japp, jag gillade den här åkturen.

Nå. Innan filmen då? Jo, först spelade jag World of Warcraft för att komma över mitt dåliga humör inför stundande kläd- och skoinköp (yngsta brorsbarnet konfirmeras, och jag har i och för sig en vacker härjedalsdräkt som jag brukar ha på mig vid kyrkliga tillfällen men det är en kvinnodräkt och, tja, det känns lite awkward nuförtiden). Siktade in mig på butik efter rabattkupong, och jag tror det blev bra köp till sist. Bild kommer.

Hemma blev det avstressning med kaffe och choklad, efter att ha noterat att He-Man och Barbie har byggt hus bredvid varandra i vardagsrummet. Sen blev det stressigt igen när jag kom på att det fanns lite att göra i trädgården innan filmen. Pumpa skottkärredäck, köra gammalt ris till majbrasan (skottkärredäcket får tyvärr inte köras på motorväg, annars hade det gått fortare) och sopa gatan ren från grus. Resultat: Snyggare på gård och gata, samt rostaggar i fingrarna. Gör oproportionerligt ont och är omöjliga att få ur om de inte är stora nog. Vilket de sällan är. Att man aldrig lär sig att ta på ordentliga handskar.

30 april barbieheman

30 april hjul

30 april capam

30 april brasa