När tåget spårar ur #blogg100


#blogg100 inlägg 39

Planen: Kliva upp, spela lite, åka och ta ut pengar, köpa gödsel av Korsnäs IF, fixa med småplantorna, städa lite på rummet, gräva lite i trädgården.

Verkligheten: Klev upp, spelade lite, åkte och tog ut pengar. Sen. KaBLAM. Idag är det röja-på-gatan-dag!

Planen: Eeeeh. Okej? Okej.

Resultat: Jag köpte gödsel, röjde sen sly som alla andra, drack kaffe och käkade grillkorv med bröd som alla andra, och när resten av hushållet anslutit sig höll jag på en stund till, sen gick jag in och spelade World of Warcraft. Hela eftermiddagen. Hela kvällen.

Blev ytterst lite undanplockat på rummet, inget fix med småplantor, inget grävande i trädgården. Överkänslig och angstig och lättstressad hela eftermiddagen och kvällen. Det krävs så lite ibland. Fast idag var det förmodligen inte enbart på grund av ofrivilliga planändringar utan säkert också andra småsaker. Till exempel att jag gav foder till fel hästar igår. Det gick att åtgärda och handledaren kollade ju hur jag delat fodret efteråt; jag är trots allt bara en praktikant, men den här känslan av värdelöshet har jag svårt att värja mig emot. Och när tåget spårar ur så tar det ett tag innan det stannar. Särskilt om det dyker upp nya failrails.

Såg i alla fall fina lingon och fina lingonblad i skogen. Och snyggt blev det på baksidan efter slyröjningen. Och haft skoj med kompisarna i World of Warcraft. Alltid nåt. Imorgon är jag förhoppningsvis tillbaka på rätt spår.

23 april blad

23 april lingon