Första cykelkilometrarna på Icaklassikern #blogg100


#blogg100 inlägg 30

De första två kilometrarna i Icaklassikern avklarade! Återstår att skaffa en ordentlig cykel i helgen. Det får bli en ny köpecykel trots allt. En investering till hushållet. Tyvärr funkar jag så, om alternativet är att leta igenom cirka fyrtiotusenmiljarder begagnatsidor, ringa och maila, kolla och prova, bedöma och hålla på fram och tillbaka med allt vad det innebär att hitta till främmande människor, få nobben, inte bli nöjd och så vidare, då är det inte värt det rent mentalt. Annars är jag för återbruk.

Var för övrigt supertrött idag. Måste ha varit att det var minimalt med återhämtning mentalt efter första praktikdagen. Morsan och farsan kom på eftermiddagen och så var det till att leta matställe, käka, sen gå på äldsta barnets skolshow, sen hem och fixa med papper till Försäkringskassan och till sist försöka se lite Supernatural innan läggdags. Jag orkade inte ens spela World of Warcraft. FATTAR NI ATT JAG VAR TRÖTT ELLER.

Men jag lyckades allt peta ner två kantstenar till i slänten innan det blev cykeltur för att hämta paket och barn. Det tog bara ungefär tjugo år innan jag lärde mig uppskatta cykeln igen alltså. Fast det krävs fortfarande att jag är inställd på att det blåser kallt om öronen, är motvind, börjar snöa och så vidare innan jag drar iväg. Det är väl det jag inte har tyckt om med cykling. Den där osäkerheten. Plus att ansträngningen är så ojämn ifall man inte har bra växlar. Vilket ju också innebär en osäkerhet, att inte veta hur jobbigt det kommer att bli och när.

Hursomhelst. Cashade in 502 poäng på Fitocracy (här är min profil om du vill följa!), mest tack vare att jag la in stalljobbet som ”Yard work”. Fast när jag nu börjar plocka poäng på sånt så måste jag nog snart bli hardcore och lägga in ”Sitting on your bum” och liknande som ger minuspoäng. Lite fusk annars, tycker jag.