Villhöver till planteringen


Villhöver är ett sånt bra ord. Nåt man vill ha mer än man behöver, men ser ett behov av just för att man vill ha det, och kan motivera sitt ”vill ha” med ett ”behöver faktiskt”.

Igår på Ica Maxi såg jag massor av saker jag villhöver. Planteringsredskap i rostfritt stål med trähandtag, rejäla saker som känns bra mycket mer jag än de redskap jag har hemma. Krukformare i trä, en sån som man kan trycka till tidningspapper med och få en liten såkruka. Zinkbricka att bära ut och in plantor på som ska härdas innan utplantering. Zinkhinkar att ha allt möjligt i. Ett planteringsset med totalt onödiga men ack så gulliga saker som pytteliten vattenkanna, pyttesmå spadar och krattor, omplanteringspinnar och så vidare. Villhöööver! Damn you, Ica Maxi!

09 april villhöver 02 09 april villhöver 05 09 april villhöver 03 09 april villhöver 04

Starkaste villhöveret igår var ändå den här boken. Odla året om av Lena Israelsson. En snyggt designad bok med vävt omslag på pärmarna, med precis sånt där som jag är insnöad på just nu – grönsaksodling, inne och ute, året om – med tydligt upplägg, listor och tips, och som på det hela taget såg mycket sympatisk ut inuti. Gimme!

09 april villhöver 01