Sömnavbrott #blogg100


#blogg100 inlägg 24

Även när jag lägger mig i tid så kan ett avbrott i sömnen mitt i natten tydligen leda till total hjärnsmälta dagen efter. Så förbannat trött som jag är idag har jag inte varit sen innan jag började med mirtazapinet tror jag. Försökte sova igen den stackars förlorade halvtimmen efter att ha lämnat barnen på skolan, men lyckades som sämst inte alls, som bäst med nån sorts halvdvala förpestad av dryga drömmar om att fota vackert landskap genom fönster igengrott av spindelnät, damm och döda insekter. Har sån där trött-huvudvärk också, men den får i detta nu en omgång av den intelligenta värktabletten.

08 april selfie
Trött Mehazael.

Tänk att det här var vardag för ett halvår sen. Att sömnbrist, huvudvärk och den här tunga soggiga filten i hjärnan var mitt normaltillstånd, att varje dag tänka ”nej ikväll måste jag lägga mig i tid” för att sen helt misslyckas eftersom huvudet kommit igång ordentligt framemot sju-åttatiden varenda kväll och inte kommer till ro förrän till ett-två. Visst, det är inte särskilt kul att behöva säga godnatt till WoW-kompisarna när man just kommit igång med nåt roligt på kvällarna, men det är antingen det eller att vara sömnbakis dagen efter. Och det är ganska skönt att inte vara sömnbakis.

In other news så läste jag på baksidan av ett yoghurtpaket (vars illustration är uppenbart inspirerad av illustrationerna till Tage Danielssons Grallimatik; en för övrigt alldeles utomordentligt bra bok, läs den) att det är bra att prata högt med sig själv, eftersom hjärnan tror att det är sant. Så jag fortsätter väl att ge mig själv en klapp på axeln och säga ”Bra jobbat!” när jag har gjort nåt som förtjänar uppskattning.

08 april 01

Och så hade den försvunna spaden smält fram i snöhögen häromdagen. Åtminstone tror jag det är vår. Jag trodde att jag hade en med spetsigt blad, men den här verkar också bekant. Får höra mig för med grannarna.

08 april 02