Invasad avokado #blogg100


#blogg100 inlägg 23

Avokadokärnan har fått ligga och torka, och idag gick det att krama och peta bort det tunna tunna skalet på den. Lite som nylökar, såna där som får en att gå i taket när man ska skala dem till matlagningen. Fast det här var lättare.

Sen mindes jag förstås inte exakt vad det var man skulle skära och hur, så därför skar jag några små snitt i vardera ända av kärnan. Det skulle man ju bara göra för att lättare få bort det tunna skalet, såg jag sen när jag kollade upp det. Fel och kolla sånt innan man sår då… Nåja. Avokadokärnor växer faktiskt på trän, och det går att köpa nya i butiken.

Nu är kärnan till två tredjedelar nersatt i vattnad såjord i en kruka, ställd på fat, och täckts med en uppochnervänd vas. Så kan man nämligen också lösa problemet med obefintliga odlingsklockor och minidrivhus.

07 april avokado 02

07 april avokado 03

07 april avokado 01