Gympass i trädgården


4 april garden workOkej, man ska aldrig säga aldrig och så vidare. Orkade inte åka och handla i samma veva som jag skulle hämta yngsten på skolan, så jag lämnade bilen hemma och gick den korta sträckan för att hämta istället. Den lilla promenaden visste var den tog.

Grävde bort resten av gräsmattan där pallkragarna ska stå, tog bort maskrosrötter och annat jox, jämnade ut med kratta, lade ut tidningar (så långt det nu räckte; med endast Härjedalingen och gratistidningar kommer man tydligen inte så långt ens om man hamstrar i säkert flera veckor), och släpade betongplatta efter betongplatta efter betongplatta… Räddade nån stackars vårlök och några smultrontufsar som får husera vidare i högen med uppochnervända grästorvor som förhoppningsvis förmultnar i sommar.

Tre och en halv timme senare tyckte jag det fick räcka. Man skulle rentav kunna säga att det blev hyfsat färdigt. Åtminstone känner jag att sånär som på några till tidningar i sista pallkragen så behöver det nödvändigtvis inte bli mer gjort i det här hörnet av trädgården. Observera att det här inte är nåt proffsjobb inte, utan ett äkta fuskverk. Ingen markvibrator, inget stenmjöl, inget singel. Bara jord. Krattad och trampad jord. Kan inte bli sämre. Men det är JAG som har gjort det, och jag är glad om det håller den här säsongen liksom.

255 poäng på Fitocracy blev det. Hade jag istället utfört motsvarande jobb på gymmet hade det blivit följande, på ett ungefär:

  • Marklyft
  • Bicepscurl
  • Knäböj med vikt
  • Blandade stående core-övningar
  • Bänkpress (nåja, trycka ner spade i jorden kanske inte är så tungt, särskilt inte som man hjälper till med fötterna)
  • Benpress med ett ben i taget (tidigare nämnda spadnedtryckning)

Även en garden nerd can get fit. Där ser man.

4 april 03

4 april 04