Bättre håglös än rådlös…? #blogg100


#blogg100 inlägg 23

Inte många knyck idag inte. Ungarna tillbaka i skolan, regnigt och grått, trött eftersom väckarklockan ringde före sju istället för före åtta. Märkligt hur mycket den där ynkans timmen gör för graden vakenhet. Jag dricker kaffe, eldar i kaminen, hänger på Twitter… väntar på att Arbetsförmedlingen ska höra av sig om beslutet om praktik.

Till lunch förbarmade jag mig över en avokado som låg på bänken och försmäktade. Sen kollade jag upp hur man bäst planterar en avokadokärna. Tvätta, låt torka 1-2 dygn, skär ett par skåror och plantera sen i såjord med 2/3 av kärnan under jorden, upplyser Hemodlat. Nu ligger det därför en avokadokärna och torkar bland småplantorna också. Plus en påse sättpotatis. Och på bänken står ett fat med avskuren morotstopp i vatten, som börjar få ny blast. Känner mig lite som Findus i Pettsonböckerna där jag går och stoppar ner det ena efter det andra i jorden.

Sådde luktärtsfrön som legat i blöt igår. Provade att göra det i uppochnervänd botten av äggkartong. Luktärtsplantor gillar tydligen inte att man petar på deras rötter, så därför brukar det rekommenderas att så i t ex toarullar, och jag har sparat såna för att så ytterligare en omgång lite senare. Men först vill jag prova det här med äggkartong. De har ju redan såpluggform, liksom.

Skulle kanske gå ut och gräva lite mer gräsmatta. Men jä hâlâ itt mâ*.

4 april 01

4 april 02

3 april 09

4 april

*Härjedalska, ”jag hâlâr inte med”, där hâlâ mâ är synonymt med orka med/idas.