We do sow! #blogg100


#blogg100 inlägg 21

Grått, blåsigt, duggregn emellanåt, 5-10 grader

2 april 01

Huset Greyjoy i Game of Thrones sår inte, och är stolta över det. Nå, det kan de väl få vara. Och om de får ont om grönsaker så har jag nog sått så det räcker åt dem också, tror jag. Fast nåt järnpris ska de inte behöva betala, det går så bra med kontanter.

I nocket fall, som min gode vän Thomas brukar säga, så var orken fortfarande annorstädes idag (kanske hen åkte tillbaka till Azeroth en stund. Kek*. … okej jag ska sluta…). Så jag spelade ett tag, la mig sen på sängen och försökte sova en annat tag, och ett tredje tag hade jag börjat tänka på odling igen.

Vis av erfarenhet gjorde jag plats på köksbordet så jag kunde sitta ner och så. Det var bara lite jobbigt. En andra sådd av akleja, zinnia, sommardahlia, doroteablomma och brysselkål blev det, samt silverek, silverklint, gul lök, en till sorts körsbärstomat, blåklint och gräslök. Tänkte också så mer broccoli men det blev inte av.

Tog också och klippte av resten av alla långskånkar till grönsaksplantor och körde ner i jorden. Några av de plantor jag redan utsatt för dylik behandling har börjat skicka upp nya blad; några har vissnat ihop. Jag överlåter urvalet åt Darwin.

Till de här nya småkrukorna som inte ska stå varmt tog jag en bricka och klädde med plastfolie. Brickan är i melamin och tål säkert nästan vad som helst, men den är så snygg och går inte att få tag på (den är från me&i och jag fick den av svägerskan för några år sen då hon sålde), så jag vill inte råka förstöra den av ren lathet.

Skålade till sist i påskmust över mitt arbete. Middag blev Så kallad sallad med kikärter. Nu blir det World of Warcraft.

2 april 02

2 april  03

*Kek = Lol som det ser ut för Alliance-spelare när Horde-spelare säger det.