Sol ute snor inne #blogg100


#blogg100 inlägg 20

1 april sjön

En femtedel av Blogg 100-utmaningen avklarad. Förkyld och trött idag, så jag tänkte att jag softar väl med World of Warcraft eller ute på altan i solen. Det gjorde jag. Till en början. Sen gick jag ner till sjön för att höra om isen var på väg att ge sig av eller inte. Det var öppet ute på sjön där strömmarna går, men annars låg isen stilla och tyst.

Sen var tanken att jag bara skulle sitta och läsa senaste Allt om Trädgård, fast där handlade redaktörstexten om att det nu finns forskning som visar att det kanske är smartast att inte gräva i jorden för mycket, utan bara tillföra jordförbättring och liknande ovanifrån. Som det ju funkar i naturen. Så, ja, då kom jag på att jag kunde ju rensa lite i pionrabatten. Det var ju bara att riva bort smultronrevor och krossa vissna piondelar med händerna och låta dem falla ner lite spontant på jorden.

1 april pionrabattrensning

Vet inte om det var smart eller osmart med den aldrig så minimala ansträngningen. Ibland kan ju förkylningar bli bättre om man ignorerar dem och får igång kroppen lite, ibland blir de värre. Och det vore ju fint att bli frisk så snabbt som möjligt, med stundande praktik och träningsplaner.

Jag, öh, råkade nämligen anmäla mig till Icaklassikern häromdagen. Det går ut på att genomföra motsvarande en svensk klassiker, dvs Vansbrosimmets 3000 m simning, Vätternrundans 30 mil cykling, Lidingöloppets 30 km löpning och Vasaloppets 90 km skidåkning, fast man har sex veckor på sig för varje moment och kan använda sig av alternativa metoder att ta sig fram.

9 dagar till start. 9 dagar att lägga upp nån sorts plan. Jag lär väl börja om 8 dagar.

1 april krokus