I grevens tid #blogg100


#blogg100 inlägg 14

Nu höll jag på att missa dagens inlägg för Blogg 100-utmaningen! Jag har verkligen inte gjort nåt på hela dagen förutom att spela, för på eftermiddagen var det dop med efterföljande fika, och hur mycket jag än tycker om personerna som stod i centrum (exets lillasysters familj, deras yngsta barn som döptes) så är såna tillställningar väldigt påfrestande för mig. Mycket folk, mycket osäkerhet i allt det uppstyrda, mycket sorl, religion…

Jag var nära att backa ur, hade obehagsklump i magen mest hela dagen, inga bra kläder, fel kropp, fel röst, gruvade mig för socialiserande, reaktioner, osv, men följde med ändå för det var ju bebisens dag, det var han som stod i centrum, det här var ett lite mer offentligt sätt välkomna honom till världen, och det ville jag ju vara med och göra. Så jag är glad att jag åkte ändå, fastän jag var mör i huvudet efteråt och satt och tryckte in naglarna i knogarna emellanåt när det blev lite mycket runtomkring.

Och det var en fin ceremoni, lagom avslappnat både under gudstjänsten och under fikat (bra arrangerat!), barnen hade kul, och det var trevligt att träffa exets släktingar som det annars blir sällan att vi träffar. Så nu är det bara att landa i att det är okej att ”inte göra nåt” på hela dagen när det handlar om att ladda batterier inför det som ska hända. Särskilt som jag går runt med nerverna utanpå innan.

Fick avsluta kvällen med lite rollspel i World of Warcraft. Välbehövligt.