Tussi-tussi-tussi-tussi-tussilago…


…å vad fin du är. Fast jag har dig helst nån annanstans än över cirka hela tomten. Så i med dig i en kruka så får du vara fin där tills du döden dör i stället för att du fortsätter erövra nya landområden.

24 mars tussilago 24 mars tussilagokruka

Datorn blev överhettad och klappade ihop efter en stunds spelande efter första rabattrensningen, så medan den stod och lugnade ner sig fick jag ett nytt ryck och tog itu med nästa rabatt. Lättare där, bara att smula sönder allt visset och peta upp lite maskrosor. Den är nog mer välskött från början och har växter som daggkåpa och nån sorts midsommarblomster som täcker det mesta av marken, så det blir inte så mycket ogräs där. Bra för tulpanerna och hyacinterna därunder.

24 mars rabatt 02

Fick också bort lite vidrigt fula blommor från slänten mellan vårt hus och grannens (på papperet kommunens mark, men jag har aldrig sett nån därifrån komma hit och rensa ogräs och plantera finväxter, såatteh). Har för mig att jag har sett den nämnas ihop med ”trevlig i rabatten” men jag gillar den inte. Så den åkte på komposten. Eller ja. Kompost och kompost. Nån sorts inhägnad skräphög.

Se. Växten fastnar inte ens på bild, så ful är den.

24 mars komposthaha

För övrigt reder sig jorden inte riktigt än nej. Kladdigt.

24 mars oredig jord