Stockholms trädgårdsmässa #blogg100


#blogg100 inlägg 8

20160319_165349

På Ekudden snöade det när vi for och när vi kom tillbaka från Kista och Stockholms trädgårdsmässa. Gick därifrån med det jag hade tänkt köpa plus doftljus. Precis som på Ikea.

Hittade Brutala Blommors monter och där fanns köttätande växter som liknar kallor och kan planteras utomhus! ”Plantera i en stor balja och fyll med torv och vitmossa” sa de. Kanske blir en träskplantering i lilla dammen som fanns i trädgården när vi köpte huset. Hm. Växten liknar dessutom Talador Orchids från World of Warcraft. Nästan. Lite. Eller okej inte alls kanske men de ser väldigt Horde ut. (Jag har alltså inte köpt nån växt än men planer börjar ta form.)

20160319_133738

Så köpte jag en bok. Direkt av författaren Linda Schilén faktiskt, fick den signerad och allt. Genvägar till vacker trädgård. Den mest sympatiska titel jag har stött på i trädgårdssammanhang. Ska bli spännande att läsa.

20160319_174429

Snart vankas det pizza och The Hobbit – Femhäraslaget som jag fortfarande inte sett (!). Fast först måste jag nog ringa hem och kolla om småplantorna lever än.