Var fan är mina nycklar??


Egentligen är det obegripligt att det tog så många år innan jag införde det här med nyckel-och-plånboks-låda i hallen*. Förmodligen beror det på att jag, om jag nu överhuvudtaget är medveten om att jag lägger ifrån mig nycklar, plånbok, mobil, läppsalva, glasögon och så vidare, alltid inbillat mig att det är en väldigt enkel sak att komma ihåg. Det är det inte. I samma stund som jag tagit ögonen från föremålet ifråga (och, som sagt, om jag nu ens är medveten om att jag gör det, vilket jag inte alltid är), så är platsen borta ur minnet.

Men till sist blev det några smålådor i hallen ändå. Det hade kanske räckt med en enda, lite större, men jag har redan en lite större i form av mitt personliga fack i byrån, och det är ett katastrofområde utan dess like. Därför blev två små svarta Skubb från Ikea (de säljs i set med flera storlekar i samma). Sedan tidigare hade han som jag delar hus med ställt dit en godisbytta från matbutiken med Star Wars-motiv, för att jag skulle låta bli att lägga kvitton i hela hallen…

Så i godisbyttan lägger jag kvitton. Alla kvitton. Viktiga som oviktiga. När den håller på att svämma över sorterar jag, inte förr. I en av lådorna lägger jag kundklubbskort, plånbok, nycklar, busskort och liknande. I den andra hörlurar, glasögon, läppsalva, handsalva (hudprodukter brukar jag annars ha på nattduksbordet eller i ryggsäcken, men här kan de hamna ibland också), reflexband, och, eh, tydligen även frimärken, parkeringsmärken samt ett örhänge (vafan…?).

När jag kommer hem tömmer jag således fickorna och lägger prylarna i respektive lådor. Ibland gör jag det inte, och det straffar sig när jag då börjar leta i lådorna och sen måste kolla jackfickor, skrivbord och så vidare. Oftast lyckas jag ändå med detta konststycke, och det har besparat mig så oändligt mycket tid, tankemöda och ångestkryddade aggressionsutbrott.hallador

* Som en klok person påpekade på Facebook så är det egentligen direkt olämpligt att ha plånböcker, nycklar och dylikt i hallen. Även om du är hemma så är det snart gjort för ohederliga typer att slinka in och sno med sig ditt och datt. Du kan ha dem på exempelvis skrivbordet istället!