Hur länge lever ett frö?


Jag var förstås tvungen att kolla upp det här med hur länge man egentligen kan spara fröer. På Runåbergs fröer hittade jag en tabell över grönsaker, och eftersom mina fynd sträcker sig från 08-13 så… tror jag nog att jag införskaffar nya. Orka testa grobarhet liksom.

Frågan är nu om jag klarar att hålla mig till Stockholms Trädgårdsmässa om en och en halv vecka. Finns ju fröer att köpa där också. Jag kan ju i och för sig få köpa fröer nu som ska sås i början av mars. Och köpa fröer som ska direktsås på mässan.

Just jävlar, skulle ju så purjolök också. Kanske gör det imorgon då. Efter besök på Granngården där jag påpassligt nog har värdecheckar för tillfället. Kanske ska åka dit nu kanske. För jag behöver ju nya frön, inte sant.

Fröer. Frön. Grammatik alltså. Och hur mycket gamla frön hade jag inte då!? Jag får väl gerillaså dem på lämpliga ställen i sommar bara på kul och se vad som tar sig upp.

10 mars utgångna fröer 10 mars fröpåsar