Adventsläxa


Veckans hemuppgift på kursen Ha Koll (arbetsterapeutisk gruppbehandling med syfte att bli bättre på att hantera tid) var att planera in en trevlig aktivitet och utföra den. Jag tänkte baka mjuk pepparkaka och saffransbullar. Det gjorde jag också. Typ.

advent-01

Länge stod jag och kikade i kokboken och försökte få grepp om hur jag bäst skulle baka ut saffransbullarna – längder? Snäckor? Till sist bestämde jag mig för att prova längder, sen hittade jag inte bunken till assistenten, och så tänkte jag att jag skiter i saffransbullar, undrar om man kan göra typ sockerkaka med saffran? Och det kunde man.

Så det blev lite adventsfika till sist. Mission accomplished. Tänkte slänga ut en öppen inbjudan på Facebook till slappt adventsfika men insåg nånstans att nej, jag ska inte utsätta mig för mer påfrestningar den här helgen. Det har trots allt tagit mig tre dagar att få ihop de där satans kakorna.

Först planera inköp på fredagen. Göra sagda inköp på lördagen. Och så baka nu på söndagen. För en normal medelsvensson hade det väl varit gjort på en eftermiddag, men jag är nu ingen normal medelsvensson utan behöver både startsträcka, pauser och omtag.

Gott blev det hursom. Och så provade jag ekologisk julmust av märket Naturfrisk. Lite annorlunda smak, påminner om Trocadero fast med någon svårgripbar viltaktig ton, och med eftersmak av julmust. God men kanske ingen riktig utmanare till vanlig julmust. Vad som nu är vanlig julmust. Zeunerts var ju kungen av must under nittiotalet men har inte riktigt hittat tillbaka efter konkurs och ägarbyte. Apotekarnes funkar alltid, även om den är, tja, kärvare? än Zeunerts. Men men, ekologiskt är ju najs det med.advent-02

Återstår en annan läxa, den till hästkunskapskursen. Sista träffen imorgon. Men hallå, jag har ju hela kvällen på mig. Vilket, i tid mätt, är alldeles för kort. Som vanligt.

Det är då man får försöka intala sig att världen inte går under ifall man råkar vara lite dåligt förberedd en enda gång. ”Va är det sant?” ”Ja, det är det. Oavsett hur dålig presentation du gör, så kommer världen ändå fortsätta snurra, du kommer att leva vidare och ingen kommer att hata dig. Dessutom gör du görgoda kakor.” ”Det är sant.”

advent-03