Ett annat land


Det extra köksland jag gjorde i ordning genom att helt enkelt riva bort gräsmattan och röja runt med grep? Där var det bara rädisor som behagade växa, samt några blad ruccola som blev genomknaprade av okänt småkryp rätt fort. Lika bra det, jag gillar ju varken rädisor eller ruccola.

21 maj trädgårdsland

Tyvärr innebar denna tunga lerjord, som jag förstått att det är (ljus, blöt, tung och full av revsmörblomma och tussilago), också att varken svartrot eller rosenskära kom upp, så till sist ragequittade jag det odlingsförsöket, grävde upp de ynkliga plantstackare som fanns och anlade ett nytt land.

Den här gången bredde jag ut tidningar i botten, lade sedan på ett lager gräsklipp (det ser mer ut som hö; detta beror helt enkelt på att gräsmattan uppnått slåtterängshöjd vid tillfället för klippandet) och överst ett par säckar planteringsjord. Sen sådde jag morötter, kålrötter, gamla rödbetsfrön samt palsternacka. Dessa fröer gror snällt och lydigt. Tack för det.

juli extraland 01

juli extraland 02

juli extraland 03