Järnnatt i antågande #blogg100


#blogg100 inlägg 90

Dagen har mest gått åt till förberedelser för åttaårskalas för släkt och familj, samt genomförande av detsamma. ”Kolakakor” hade jag skriva upp på Att Baka-listan. Det blev kolakakor, drömmar OCH hallongrottor. Alla blev alldeles så där veckotidningsgoda.

Äldstan stod för blomsterdekorationer och hade plockat rhododendronblommor som skulle ligga på bordet. ”Lägg dem i vatten så de inte vissnar innan” sa jag, och sen insåg vi hur snyggt det var med blommorna i vatten irish coffee-glas.

I aftonsolen bäddade jag till sist omsorgsfullt in mina späda plantor i fiberduk, då en av de fruktade järnnätterna spås vara i antågande. Jävlar om luktärterna fryser för mig. De som först knappt vill gro, och sen inte vill hänga kvar i det fina stödet jag har flätat åt dem utan bara viker sig. Hoppas också plantorna i miniväxthuset klarar sig. Det borde de. Tycker jag.

05 juni kolakakor

05 juni hallongrottor

05 juni blommor

05 juni fiberrduk