Långlördag #blogg100


#blogg100 inlägg 89

Alltså. Först vill jag ju bara upplysa den tveksamme om att den här lördagen innehåller precis lika många timmar som de flesta andra lördagar, det vill säga tjugofyra komma nånting nånting. Bara det att den kändes lång för jag har gjort så mycket saker.

Efter frukost drog jag till gymmet och lyfte saker. Till exempel tjugofem kilo skivstång i knäböj. Tjugotvå komma fem kilo skivstång i bänkpress. Och tjugofem kilo skivstång i skivstångsrodd. Inga Captain America-vikter direkt, men jag har inte gymmat seriöst på över ett år så jag har dispens. För övrigt slog jag personligt rekord i stretching. 16 minuter.

04 juni fitocracy

Ett annat rekord jag slog, i Fitocracy i alla fall, var i hästridning. 3 minuter. Det var Svedendagen ute på ridklubben och jag ville passa på att prova rida lite igen och ta ridborgarmärket. Ett och ett halvt varv runt ridhuset i skritt och trav. Medan jag försökte hitta mina extremiteter försökte hästen Sandro fatta vad jag ville. Han gick fint i alla fall och jag fick mitt ridborgarmärke. Det firade jag med kaffe och god blåbärskaka från cafeterian.

04 juni ridborgarmärket 2016

Hemma är faderskapet på besök och han hade minsann slagit nån form av rekord han också: Slåtter med liten gräsklippare. Vår klöver- och maskrosäng är ett minne blott, åtminstone till nästa gång det regnar. Det sista fick dock rallyklippas med handjagaren av husisen, ety liten gräsklippare jobbat så hårt att en rem brustit.

Inspirerad av dessa stordåd rev jag ur den så kallade komposten och slängde rasket in i mitten av hallonsnåren som annekterat området kring nämnda kompost. Sen släpade jag ut trädgårdsplattorna som stått travade där i hörnet och ställde dit gamla trädgårdsmöbeln i aluminium eller vafan det är. Plattorna ligger lösare än tänderna på en sjuåring och färgen på möblerna har under årens lopp oxiderat och flagat så man numer knappt kan peka på dem utan bli sotsvart om händerna. MEN det ser lite sådär lagom tjusigt ut och det får duga så länge.

04 juni uteplats

Dammen, som också skriker efter uppmärksamhet och extrememakeover. Liksom djungeln under goda körsbärsträdet. Sommaren är lång, visst var det så…? Hursomhelst var det ingenting som prioriterades idag heller. Och det gör ju ingenting just nu för runt dammen blommar det åtminstone livligt.

04 juni damm

Även om luften var något sval så värmde eftermiddagssolen tillräckligt för att grillmiddagen skulle kunna inmundigas utomhus. Lilla gjutjärnsgrillen funkade fint och både mat och tillbehör smakade utmärkt. Tur farsan kom hit så vi fick grilla åtminstone en gång i sommar.

04 juni grill

Vita rhododendronen blommar. Rhododendronblommor är oerhört vackra. Resten av buskjäveln har jag inga högre tankar om rent estetiskt. Den enda fördelen är att den är vintergrön, men det är väl också allt. Nå. Åter till blommorna. De som är oerhört vackra. Jag får passa på och njuta av dem så länge de varar, precis som den här dagen.

04 juni rhododendron vit