Med stålhäst till hästhopp #blogg100


#blogg100 inlägg 76

Bestämde mig igår för att ta cykeln till Lugnet idag och titta på hästhoppning. Den nationella tävlingen Dalahoppet genomfördes, och jag som av live-hästhoppning bara sett sista halvtimmen av SM-finalerna på Lugnet för några år sen, tyckte att det var på sin plats med ett besök.

Det är ju lite annat att se hur höga hinder och hästar är på nära håll, menar jag. Inte SM-höjder idag förstås, men… det räckte ändå. Kul att få se ekipagen, extra häftigt att se de som red snabbast och utan fel; det går undan, kan jag säga. Det blev några ögonblick med mer obehaglig spänning också. Ett par ryttare for av när hästarna vägrade, och ett ekipage gick omkull vid landning. Men samtliga gick av banan för egen maskin, så jag antar att skadorna var minimala.

Ärligt talat litade jag inte på att jag verkligen skulle cykla till Lugnet och tillbaka. Men det tog ju bara knappt trettio minuter dit och drygt tjugofem minuter hem, och det är ju alldeles överkomligt. Det känns inte heller som om jag cyklat arton kilometer idag. Kan det vara så att jag *flämt* fått lite bättre kondition och cykelmuskler? Kan det till och med bli så att jag kommer att cykla till gymmet framöver?? Spänningen är olidlig.

Nu måste jag ut och tvätta järnhästen. Här får ni bild på riktig häst (om du vill ha riktiga proffsbilder, så ta en titt på Dalahoppets facebooksida. Där finns uppgifter om de ackrediterade fotograferna och deras tjusiga bilder.).

22 maj dalahoppet 01