Sätta frö frö frö #blogg100


#blogg100 inlägg 75

Äntligen finvär! Tog och styrde upp alla satans fröpåsar en gång för alla med hjälp av fickvikta A4-papper, ett för varje trädgårdsland, samtidigt som jag försökte dra in lite mer stålar i Hello Kittys trädgård. Det är dyrt med arbetskraft, men jag ska ha en till liten pälstomte innan jag utökar…

Okej, åter till verkligheten. Grävde upp ett extraland rätt i jorden invid slänten, la pussel med trädgårdsplattor och överblivna plattdelar, och jävlar i min lilla låda om det inte blev ett trädgårdsland till! Där sådde jag rosenskära (fattade aldrig trädgårdstidningarnas vurm för den blomman tills jag insåg att den verkar ju ha riktigt häftigt bladverk), svartrot (ska bli spännande att smaka), urgamla rädisfrön (jag gillar inte rädisa men andra kanske gör) och ruccola (äcklig jävla… nej. Men påsen följde med nån tidning och intet må förspillas, sant.).

21 maj trädgårdsland

Sen orkade jag inte vänta på att JÄRNNÄTTERNA (alltså frostnätter som kommer som spett i försommarens hjärta, helt oförberett) ska vara över så jag drämde ner broccoli, brysselkål och purjolök i kållandet redan nu, sådde grönkål och täckte hela rasket med fiberduk. Där har oreganon och timjanen som jag spred ut hejvilt för några veckor sen börjat gro. Förhoppningen är att de ska förvirra kålfjärilar. Vi får välan se.

Körde ner mina fula rangliga växtstöd i ärtlandet och sådde där lilafärgade sockerärter (eller ja, de var mest grönaktiga, fröna, men sockerärterna som blir sen ska bli lila). Plus mejram, citronmeliss, pepparmynta och koriander i varsitt hörn däri. Hoppas nu att luktärterna tar sig ordentligt, för de ska få klä ytterligare ett växtstöd i den odlingskragen.

Kålrötter, olika sorters sallad, urgamla rödbetsfrön, dill och morötter gror, hurra hurra. De får klara sig utan fiberduk. Det är drygt att hantera fiberduk. Det är som bipackssedlarna till medicin, har man tagit ut fanskapet ur påsen går det aldrig någonsin att vika ihop som det var igen. Men det går ju bra att rulla också. Och knöla ihop och klippa tvärsöver knölet istället för att saaakta och noooggrant och fiiint klippa vinkelräta stycken ur duken. Det blir tjusigt taggig kant då också.

21 maj rotsaksland

Jag börjar få slut på såstickor (igen!), så jag gick emot mina principer om prydligt, enhetligt och snyggt, och klippte till fler skyltar av mjölkkartonger. Märkpenna för kläder funkade utmärkt att skriva med, och mjölkkartongbitar ruttnar inte i första taget. Kände mig väääldigt smart som kom på det där. Att blogga om det känns lite som att säga ”det första man blir blind på är ögonen” till en butiksanställd…

21 maj skyltar

Goda körsbärsträdet blommar. Och lössen börjar komma. Och är det inte löss så är det fåglar. Det är tur man kan köpa goda körsbär på Hemköp också.

21 maj körsbärsträd