Linnebränna #blogg100


#blogg100 inlägg 52

Har man slagit yxan i båten får man ro som fan, så är det. Alltså får jag skylla mig själv som jobbade med trädgårdsland hela dagen i solen utan solskyddskräm. Axelbränna och öronbränna. Jag bekämpar med aloe vera-gel.

Nu har det såtts morot, palsternacka, huvudsallat, plocksallat, isbergssallat, rödbeta, dill, gräslök, kålrot, ringblomma, spenat, oregano och timjan i olika konstellationer, samt satts potatis, dock ej min sista. Dessutom slängde jag ut några påsar blomfrön vars bäst före-datum var passerat med flera flear år. Nu är vattenkannor fyllda och slangen framdragen för smidigare vattning imorgon bitti. Man ska ju helst vattna på morgonen för att undvika skadedjur.

Skulle ha tagit fler pauser, märkte jag på kvällen när det var middag. Trött i huvudet. Och lite i kroppen. Fast jag försökte undvika alltför mycket bärande och grävande, för att spara handleder och armbågar till nästa vecka. Och så kanske jag ska schemalägga trädgårdsjobbet med Pomodoro-metoden också, för att spara på hjärnan.

8 maj jord