Fem myror är fem för många #blogg100


#blogg100 inlägg 32

Det bor svartmyror på vår tomt. Jag har hittat dem lite varstans under åren. Mellan stenarna på uppfarten. I en kruka på balkongen som stått orörd i tre år. I verandastolparna. Och nu vid husgrunden. Nåt måste göras. Härmed förklarar jag krig. Fast jag får börja med vapenvila, hâlâ itt mâ att kriga nu.

16 april 01

Vad jag däremot orkade även idag var att gräva ner två kantstenar till. Plus rensa bort gräs från slänten, lägga nya plattor vid husväggen (för att jag behövde kantstenarna som låg platt där innan) och störa ett gäng maskar, skalbaggar, sniglar och en tusenfoting. Är osäker på om sniglarna är av mördarart eller av det mer beskedliga vållande-av-skada-slaget men det kan vara det förstnämnda såatteh… numer är jag snigelmördare då.

16 april 03

16 april 02

Jag har köpt cykel också! Eller jag och jag. Vi köpte en till hushållet, kan man säga. Fast jag kommer att vara förste användare. På måndag ska den hämtas, sen ska här cyklas. Förhoppningsvis till och från praktiken.

I övrigt har här spelats World of Warcraft. Och sagts ”heeej!” till tulpaner. Alltså jag har verkligen ingenting särskilt att skriva men är det Blogg100 så är det.

Jo förresten. Mina aklejaplantor, de sköra små liven, har torkat ihop och dött. Jäkla sätt. Men daggkåpor och tulpaner och gullvivor och krokusar lever och mår. Gött.

16 april 05

16 april 04