Kaktussådd


3 mars 15:40 har det slutat snöa men inte ser det roligare ut för det.

Kaktusarna sådda! Fick leta lite tips på the mighty internet för att få veta hur man sår kaktusar på bästa sätt. Botaniska trädgården vid Uppsala universitet tyckte man skulle blanda akvariesand med torv, nåt fullständigt främmande som slutar på -it och köpt kaktusjord. Det låter i och för sig fint och bra och så, men jag hade bara vanlig simpel såjord jag. Och fröna är alltså tjugo år gamla. De kanske bara blir glada över lite extra näring, vad vet jag.

Trenne små plastkrukor är vad som får plats i en äldre upplaga av avlång brödform i aluminium. Det räckte precis till ungefär hälften av fröna, så nu har jag en backup ifall det skiter sig med den här sådden. Jag strödde ut fröna lite halvglest ovanpå jordytan enligt Botaniskas instruktion och sprejade med blomspruta. Sen ställde jag dem i det köksfönster som har element under, där också paprikasådden står, för extra värme. Då är det bara att hålla sådden fuktig och hoppas på babykaktusar.kaktusfrön

kaktussådd 01

kaktussådd 02