Omplanterat


Söndag 6 mars kl 19:51, +0,1 grader, mulet, lite vindomplantering krukväxter 02

18 liter blomjord och några raseriutbrott senare så är samtliga krukväxter duschade, delade i den mån det behövdes samt omplanterade. ”Plantera i större kruka” är för övrigt fackspråk för ”sätt en lite mindre bit växt i samma kruka som förut”. Det hela tog några minuter längre än jag trott, det blev jord i cirka hela köket, och när jag trodde att jag var klar var jag tvungen att stuva om på fönsterbrädorna för att få plats med alla extraväxter. Jag behöver fotriktiga inomhusskor… Glömde förstås att så kaktusarna, förresten.

omplantering krukväxter 03
Nästan inga rötter på somliga svärmorstungor så jag tryckte ner dem i vattenfyllda hål och hoppas nu på det bästa.
omplantering krukväxter 04
Var säkert fyra år sen jag planterade om några växter sist. Live long and prosper, växter, man vet aldrig när det blir omplantering nästa gång.